huon www.huon.ro huon.ro hunedoara expres hunedoara online deva stiri deva ghid tv cuvantul liber www.huon stiri locale deva stiri din deva ajofm hunedoara natura prietena mea cuvantul liber hunedoara raliul hunedoarei 2008 accident la gosa accident grav pe dn7 concert holograf deva huon .ro acident gosa raliu pers cu handicap hunedoara inspector dumitru rusu hd scoala de soferi cipro bihor online votare holograf la deva stiri hunedoara rar deva fata zilei alin olariu www huon.ro www.party.huon.ro animale caraghioase nopti albe (ziua tineretului deva) agentii turism din deva si hunedoara teze cu subiect unic la clasa a8a www publitim de hunedoara ultimele stiri petrosani actualitatea hunedoreana pensiunea olimpia deva aeroport hunedoara stiri de deva udmr petrosani pensiuni deva www peisaje meteo deva real deva sex deva sex party mantea mauricio ochmann consiliul judetean hunedoara consiliul judetean hunedora cjhunedoara hunedoara cj hunedoara primaria mintia hunedoara judetul hunedoara www cj hunedoara net deva sala administratia geopark dinozauri parcul national retezat imagini consiliu judetean hunedoara consiliul judetean hd hunedoara county cj hunedoara contact administratia pietelor publice deva calendar al targurilor 2008 dgaspg caiet sarcini public trustul de constructii hunedoara tariful curselor judetene arr imagini cu biserica nr 1 deva pnl hunedoara bucalet victor bibliografie jud hunedoara parteneriat public-privat consiliul jud.hunedoara cadru natural hunedoara consiliul judetean hd. infiintarea autoritatii de autorizare pentru serviciile de transport public local indicatori de performanta ai serviciului de iluminat public ministerul internelor si reformei administrative hunedoara biblioteca academiei a romaniei bibliografii prezentarea fondului funciar din romania inspectoratul scolar judetean hunedoara lucrari miniere usoare pentru carbune consiliul judeŢean hunedoara lupsa elena - deva judetul hunedora mircea molot tel mintia deva pe dn romtelecom orastie www hunedoara ro cj hunedoara.ro

joi, 16 august 2007

Parcul National Retezat

Muntii Retezat reprezinta partea nordica si cea mai inalta a grupei montane dintre Jiu, Strei si Dunare. Depresiunile Hateg si Petrosani ii delimiteaza spre nord, est si sud, catre Muntii Sureanu si Valcan, iar Raul Mare ii desparte de Godeanu si ţarcu, la vest.

In aceasta rezervatie cresc peste 1900 specii de plante, multe fiind endemice.

Alaturi de flora, fauna completeaza in mod desavarsit biodiversitatea ecosistemelor naturale autentice, prin prezenta a numeroaselor endemisme. raritati si relicte postglaciare.

Muntii Retezat adapostesc o importanta rezervatie naturala - Parcul National Retezat. Acesta a fost infiintat in anul 1935 pentru a ocroti numeroasele specii de plante si animale si a conserva originalitatea si farmecul peisajului alpin.

Accesul in Parcul National, se face numai pe la Cabanele Gura Zlata, Baleia, Pietrele, Rotunda, Rausor, precum si pe la Stana de Rau
Pe intreaga durata a excursiei in Parcul National, turistii sunt obligati sa se deplaseze numai pe potecile marcate.

Camparea in Muntii Retezat este permisa numai in zonele cabanelor Pietrele, Gura Zlata, Rotunda, Baleia, Buta, Campusel, in locurile special amenajate de detinatori ai acestor terenuri, precum si in Poiana Pelegii si la Stana de Rau. In zona centrala a Parcului National, camparea este admisa, de asemenea, in marea caldare a Bucurei, in imediata apropiere a refugiului formatiei Salvamont din orasul Lupeni, ce functioneaza in permanenta in perioada sezonului turistic de vara. In regim cu totul special, pentru o singura noapte, camparea cu cortul se permite si in caldareaLacului Zanoaga, langa punctul permanent al formatiei serviciului Salvamont din orasul Hunedoara. Se interzice cu desavarsire saparea santurilor in jurul locurilor de amplasare a corturilor.

Aprinderea focurilor de orice natura este permisa numai in vetrele special amenajate in acest scop la locurile de compare din zona cabanelor Pietrele si Gura Zlata, precum si in Poiana Pelegii, cu lemne de foc asigurate de administratorii acestor locuri de campare. Este interzisa, de asemenea, aprinderea focurilor in golurile alpine, precum si in fondurile forestiere. In locurile de campare din golul alpin, nu se asigura lemne de foc. Aici este permis, numai utilizarea primusurilor. Se interzice adunatul si defrisarea vegetatiei lemnoase de orice natura pentru aprinderea focurilor.
In apele curgatoare, precum si in lacurile alpine, este interzisa utilizarea detergentilor pentru spalarea diferitelor obiecte de uz casnic sau imbracaminte, precum si scaldatul.

Utilizarea diferitelor ambarcatiuni in lacurile alpine pentru pescuit si agrement se amendeaza.
Organizarea diferitelor competitii si manifestari sportive, turistice, culturale si educative se poate efectua numai cu acordul si aprobarea Administratiei Parcului National Retezat si a serviciilor publice ale formatiilor Salvamont din judetul Hunedoara.

Niciun comentariu:

Photobucket
Romanian Top66